Legészakibb területe fellendítéséért lobbizik Ausztrália

Ausztrália vasárnaptól vendégül lát kínai, brit és további országokból érkező diplomatákat azon erőfeszítés részeként, hogy felgyorsítsa a befektetéseket, valamint bővítse a gazdaságot az ország legritkábban lakott északi régiójában.

Far North Queensland alapterülete 340 000 négyzetkilométer. A régióban számos potenciál vár kiaknázásra, ugyanis rendkívül hosszú tengerparttal, gyönyörű trópusi erdőkkel, gazdag mezőgazdasági területekkel és ásványi erőforrásokkal is büszkélkedhet.

Az elszigetelt régió azonban rengeteg kritikus kérdéssel szembesül, beleértve az infrastruktúra-beruházásokat és a magas szállítási költségeket, amelyek sok fejfájást okoznak az exportőrök számára.

A politikusoknak ambiciózus tervei vannak, hogy kiaknázzák a terület szoros közelségét az ázsiai piacokhoz, valamint diverzifikálják a régió 7,8 milliárd dolláros gazdaságát, amely az idegenforgalomtól, a bányászattól és a mezőgazdaságtól függ.

„A látogatás során a külföldi képviselők betekintést nyerhetnek a terület gazdaságának sokszínűségébe és dinamizmusába” – nyilatkozta Julie Bishop külügyminiszter.

Mintegy 75 diplomata vesz részt a látogatássorozaton a cairns-i gazdasági és szolgáltató központban, ahol tájékoztatást kapnak Far North Queensland befektetési és kereskedelmi lehetőségeiről.

Ausztrália 2016-ban létrehozott egy 5 milliárd dolláros államkötvény-rendszert, amelynek célja a kontinens északi részének fejlesztése, beleértve Queensland-et, az Északi területet és Nyugat-Ausztráliát. A hatalmas, erőforrásokban gazdag terület az ország mintegy 40 százalékát teszi ki, de a lakosságnak mindössze az 5 százaléka él itt.

  • Korábbi, Ausztráliával kapcsolatos cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »