Nagy elbocsátásokra készül a Siemens Németországban

Az elkövetkező években másfél százalékkal, 2700 alkalmazottal csökkenti Németországban foglalkoztatottai számát a Siemens konszern elbocsátással vagy munkahelyek kiszervezésével – jelentette be a cég csütörtökön Münchenben.

A létszámcsökkentés elsősorban a cég belső informatikai részlegét érinti, ahol 1350 fővel csökken az alkalmazottak száma. Viszonylag nagy számban terveznek elbocsátásokat a gyártásautomatizálási, valamint a vasúti gépipari üzletágban is.

A vasúti üzletághoz tartozó Krefeld üzemben 300 munkahely, a gyártásautomatizálási (Digital Factory) üzletághoz tartozó Fürth üzemben 450 állás szűnik meg. A Siemens 33 telephelyen működő továbbképzési részlege is karcsúsításon fog átesni.

A létszámcsökkentéssel párhuzamosan a Siemens 9 ezer alkalmazott felvételét tervezi más területeken és mindent megtesz annak érdekében, hogy a csökkentésben érintetteket az újonnan létesülő munkahelyekre át lehessen irányítani.

A Siemens jelenleg 114 ezer alkalmazottat foglalkoztat Németországban.

Forrás: MTI/dpa/APA/AP/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »