Meg kell erősíteni Afrikát a migránsáradat elhárítása érdekében

Afrika megerősítése kulcsfontosságú a menekültáradatok és további globális válságok elhárításában, hiszen különösen ezen a kontinensen menekülnek milliók az éhínségek, a természeti katasztrófák, a háborúk, a terrorizmus és a klímaváltozás következményei elől – figyelmeztetett Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a dél-afrikai Durbanban tartott gazdasági konferencián csütörtökön.

Az ebből fakadó geopolitikai kockázatok jelentősebbek például Nagy-Britannia uniós kilépésénél, vagy a francia elnökválasztásnál is – jelentette ki Schäuble, megadva ezzel a német G-20-as soros elnökség alatt Németországban megrendezésre kerülő júniusi Afrika-konferencia alaphangját.

A német politikus a World Economic Forum on Africa 2017 nevű világgazdasági fórumon szót ejtett arról is, hogy jelentős problémákhoz vezetne amennyiben a szegények és gazdagok közötti különbségek nemcsak az országok között, de az egyes társadalmakon belül is tovább növekednének.

“Ismét foglalkoznunk kell Afrikával” – hangoztatta Schäuble, aki szerint az elkövetkező években, évtizedekben stabilizálni kell a kontinenst.

A G20 csoport soros német elnökségének napirendjén előkelő helyen szerepel Afrika a “Compact with Africa” nevű akciótervvel, amellyel beruházásokat és infrastrukturális fejlesztéseket ösztönöznének a kontinensen.

Malusi Gigaba dél-afrikai pénzügyminiszter német kollégájával való találkozását követően elmondta: az akcióterv segíthetne felizzítani a kontinens gazdasági potenciálját. Hozzáfűzte: a G20 Afrika partnerség célja beruházási együttműködéseket kialakítani az egyes afrikai államok között, valamint nemzetközi szervezetekkel és partnerországokkal.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/APA/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Phenjan, 2018. április 10.
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottsága politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/KCNA)

Kim Dzsong Un egy nagy kérdőjel az USA számára

Az amerikai hírszerzési szakértők gőzerővel próbálják felvázolni Kim Dzsong Un személyiségét, hogy Donald Trump elnök tudja, tulajdonképpen kivel készül tárgyalóasztalhoz ülni. Az elemzők azonban óriási kihívással szembesülnek, ugyanis a titokzatos észak-koreai diktátorról nagyon kevesen tudnak bármi érdemlegeset.

Read More »