Dupla profitot jelentett a Shell

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben, több mint a duplájára nőtt a Royal Dutch Shell olajipari konszern nyeresége az idei első negyedévben.

A Shell csütörtökön azt közölte, hogy 3,75 milliárd dollár adózott eredményt ért el a március végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 1,55 milliárd dollár után. Elemzők kisebb, 3,05 milliárd dollár profitot vártak.

A nyereségnövekedés mögött elsősorban az állt, hogy éves összevetésben csaknem 55 százalékkal, hordónként mintegy 54 dollárra emelkedett a kőolaj átlagára. A profit emelkedéséhez a költségcsökkentési intézkedések, valamint vagyoneladásból származó bevételek is hozzájárultak.

A tavalyi utolsó három hónappal összevetve az idei első negyedévben a konszern 2 százalékkal, napi 3,752 millió hordó olajegyenértékre növelte nyersolaj- és földgáztermelését.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »