A Világbank segíti az ukrán GDP bővülést

A Világbank igazgatótanácsa 150 millió dollár hitelt hagyott jóvá Ukrajnának a kis- és közepes vállalkozások támogatására – olvasható a pénzintézet honlapján.

Satu Kahkonen, a Világbank Ukrajnáért, Fehéroroszországért és Moldováért felelős illetékese azt mondta, hogy számos ok korlátozza az ukrán export bővülését. Ezek egyike a minőségi pénzügyi háttér. A Világbank támogatása ahhoz járul hozzá, hogy a kis- és közepes vállalkozások növelhessék kivitelüket és ez végeredményben az ukrán GDP bővülését eredményezi.

Amióta Ukrajna 1992-ben csatlakozott a Világbankhoz, a washingtoni székhelyű szervezet mintegy 12 milliárd dollár hitelt nyújtott Kijevnek közel hetven projekt és program végrehajtásához.

A Világbank legutóbb az év elején 500 millió dollár hitelgaranciát nyújtott a Naftohaz ukrán cégnek gázvásárlásra európai szállítóktól.

  • Ukrajnával kapcsolatos cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »