A görög nyugdíjak látják kárát az újabb támogatásnak

Görögország és nemzetközi hitelezői kedd hajnalban megállapodtak arról, hogy milyen újabb reformlépéseket kell tennie a kormánynak ahhoz, hogy stabilizálja, és növekedési pályára állítsa a gazdaságot.

A görög pénzügyminiszter szavai szerint „felszállt a fehér füst, megnyílnak a hitelezők pénzcsapjai, jön az újabb támogatás”.

A most lezárult tárgyalásokon egyebek között arról született megállapodás, hogy csökkentik a nyugdíjakat 2019-től, valamint szűkítik az adómentes termékek és szolgáltatások körét. Ezekkel a lépésekkel a GDP 2 százalékának megfelelő megtakarítást terveznek elérni.

A mostani egyezség még nem jelenti azt, hogy automatikusan megy a pénz Athénba, előbb a görög parlamentnek is jóvá kell hagynia a megállapodást. A törvényhozásnak azonban nincs sok ideje, mivel Görögországnak júliusban 7,5 milliárd eurónyi tartozást kell rendeznie.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »