NATO-támaszpont épül Lettországban

Kanadai hadmérnökök érkeztek Lettországba, hogy felépítsenek egy katonai támaszpontot, ahol kanadai vezetésű NATO-zászlóalj teljesít majd szolgálatot a tavalyi varsói NATO-csúcson született megállapodással összhangban – jelentette helyi idő szerint vasárnap CBC kanadai hírtelevízió.

A mintegy ötven fős csoport felépít egy katonai támaszpontot, ahol ötszáz kanadai katona fog szolgálatot teljesíteni más NATO-országok katonáival együtt. Chris Cotton alezredes, a csoport parancsnoka úgy fogalmazott, egy kisvároshoz hasonlóan, minden szolgáltatást kiépítenek a bázison, kezdve a közművektől egészen az internet-szolgáltatásig, illetve konyha és edzőtermek is lesznek.

A NATO-tagországok vezetői abban állapodtak meg tavaly júliusban a varsói csúcsértekezletükön, hogy négy soknemzetiségű zászlóaljat telepítenek a balti országokba és Lengyelországba. A kanadaiak vezette lettországi NATO-bázison mintegy ezer albán, spanyol, olasz, lengyel és szlovén katona állomásozik majd. A 455 fős kanadai kontingens májusban érkezik oda, és július-augusztusban már megkezdi a szolgálatot a lettországi zászlóalj.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »