Megsemmisíti a környezetvédelmi intézkedéseket Donald Trump

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a partmenti olaj-, és gázkitermelés kiterjesztéséről – a rendelet, amely főként a sarkvidéki területeken lévő olaj- és gázkincs kiaknázását bátorítja, egyúttal utasítja Rick Perry energiaügyi minisztert a tengeri olaj-, és gázkitermelés eddigi szabályozásának felülvizsgálatára.

A Fehér Házban tartott aláírási ünnepségen Trump elnök hangsúlyozta: „ma levesszük a rövid pórázról az amerikai energiatermelést, és megnyitjuk az utat az energetikai iparban megteremtendő több ezernyi, jól fizetett munkahely előtt is”.

Ezzel a döntésével az elnök lényegében elődje, a demokrata párti Barack Obama politikáját semmisíti meg, Obama ugyanis környezetvédelmi okokra hivatkozva megakadályozta a sarkvidéki területeken az olajkitermelést.

Donald Trump már március végén aláírta az elődje, Barack Obama által hozott klímavédelmi intézkedéseket eltörlő elnöki rendeletét. Ennek keretében többek között eltörölte a globális felmelegedés egyik kiváltójának tartott üvegházhatású széndioxidgáz kibocsátásának felső határát, feloldotta az eddig bezáratott szénerőművekre vonatkozó zárlatot és szintén feloldotta a szövetségi szénbányák működésére kimondott moratóriumot.

Trump folytatja Obama örökségének leépítését

Kudarccal zárult az energiaügyi találkozó

Trump elnök egyúttal felkérte Ryan Zinke belügyminisztert is, hogy készíttessen átfogó hatástanulmányokat az Egyesült Államok valamennyi partmenti vidékének energetikai feltérképezésére. Ez lényegében a Mexikói-öböl, az Atlanti-óceán, az Alaszka melletti és a Jeges-tenger peremtengereként ismert Csukcs-tenger, valamint a szintén a Jeges-tenger részét képező Beaufort-tenger olaj-, és gázkincsének feltérképezését jelenti.

  • Kapcsolódó cikkeink:

 

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »