Folytatódik az amerikai kormányzat és a bevándorlókat védő városok közötti harc

Az amerikai kormány ismét támogatásmegvonással fenyegette meg azokat a városokat, amelyek menedéket nyújtanak az illegális bevándorlóknak a kitoloncolás elől.

Az igazságügyi minisztérium levelet küldött Kalifornia államnak, négy megyének és nyolc városnak és ebben felszólította azokat, hogy működjenek együtt a szövetségi bevándorlási hivatallal, adjanak át minden rendelkezésükre álló információt az illegális bevándorlókról, különben elveszíthetik a rendfenntartásra adandó szövetségi támogatást.

Jeff Sessions igazságügyi miniszter már március végén ezzel fenyegetett, de Kalifornia és egyes megyék, városok dacolnak a felszólítással. A miniszter szerint New York város és Chicago „szinte összeroskadnak az illegális bevándorlás és az erőszakos bűncselekmények terhe alatt” – az AP hírügynökség ugyanakkor rámutatott, hogy New Yorkban évtizedek óta nem volt olyan kevés a bűncselekmények száma, mint most, Chicagóban pedig a bűnesetek számának az utóbbi időben történt hirtelen megugrása nincs összefüggésben az illegális bevándorlással.

Donald Trump amerikai elnök hivatali ideje első száz napjának lejárta alkalmából adott interjút pénteken az AP-nek, és ebben egyebek között azt mondta, hogy bevándorláspolitikájának nem célpontjai a méltó élet reményében Amerikába bejutott fiatalok, csak a bűnözők.

További részletek

Korábban a minisztérium azt közölte, hogy 141 olyan megyét és 37 várost tart számon, amelyben a helyi hatóságok például nem engedik, hogy érvényes tartózkodási engedélyek hiánya miatt a szövetségi hatóságok kitoloncolják az illegális bevándorlókat.

Forrás: MTI/AP/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »