Észak-Korea tovább keménykedik

Az Egyesült Államok tiszteletben tartja azt a megállapodást, amelyet még az Obama-kormány kötött a canberrai kormánnyal menekültek befogadásáról – szögezte le ausztráliai hivatalos látogatásán Mike Pence amerikai alelnök.

Az egyezség értelmében az Egyesült Államok 1250 menekültet vesz át és fogad be Ausztráliából – Trump korábban ostobának nevezte a megállapodást. Pence azt mondta, Washington tiszteletben tartja a megállapodást, de „ez nem jelenti azt, hogy rajongunk érte”.

Az amerikai alelnök az észak-koreai helyzetre is kitért Malcolm Turnbull ausztrál kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Azt mondta, a Carl Vinson nukleáris repülőgéphordozó vezette csapásmérő egység napokon belül, a hónap végéig megérkezik a Japán-tengerre. Kitért arra is, hogy úgy véli: megvalósítható a Koreai-félsziget békés atomfegyvermentesítése, mert a Trump-kormány új párbeszédet kezdett Kínával.

Észak-Korea már többször atomcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat – az állami hírügynökség által szombaton nyilvánosságra hozott közlemény szerint Phenjan nem hagyja, hogy az Egyesült Államok megfélemlítse, és haladéktalanul készek válaszolni bármilyen amerikai provokációra.

„Észak-Korea nem fél a háborútól, és nem is akarja elkerülni” – áll a KCNA állami hírügynökség által közölt külügyminisztériumi közleményben, amely hangsúlyozza, hogy Phenjan erős nukleáris csapásmérő képességgel rettenti el az amerikai nukleáris fenyegetést.

„A megfélemlítés és zsarolás sosem fogja megrémíteni a KNDK-t” – húzza alá az angol nyelvű kommüniké Észak-Korea hivatalos neve, a Koreai Nép Demokratikus Köztársaság rövidítését használva.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/Yonhap

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »