Egyre több illegális bevándorlót regisztrálnak Kanadában

Egyre több illegális bevándorló érkezik az Egyesült Államokból Kanadába – közölte a dpa német hírügynökség csütörtökön az előző nap közzétett hivatalos kanadai statisztika adataira hivatkozva.

A kanadai rendőrség 887 illegális migránst tartóztatott fel márciusban a kanadai-amerikai határon. A helyi hatóságok februárban 658, januárban pedig 315 olyan személyt állítottak meg, akik nem rendelkeztek érvényes utazási okmányokkal.

A statisztika szerint a márciusi adatok az előző hónaphoz viszonyítva 35 százalékos növekedést mutatnak, míg a januárhoz képest már több mint 180 százalékkal lett több az ilyen esetek száma.

Kanadai sajtójelentések szerint az érintettek közül néhányan elmondták, hogy az amerikai bevándorlási hatóságok igazságtalan bánásmódjától való félelmük miatt hagyták el az Egyesült Államokat, mások a migránsokkal szembeni növekvő elégedetlenségre panaszkodtak Donald Trump elnöksége alatt.

Voltak olyanok is, akik azt állították, hogy amúgy is egyenesen Kanadába tartottak, az Egyesült Államokat mindössze tranzitállamként szelték át. Az időjárás javulásával a kanadai hatóságok szerint tovább növekedhet az illegális bevándorlók száma.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »