Szépen növelte profitját a Morgan Stanley

Jelentősen emelkedő bevételek mellett meredeken növekedett a Morgan Stanley amerikai bankcsoport nyeresége az idei első negyedévben.

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója szerdán kiadott gyorsjelentésében közölte, hogy nettó bevétele 9 milliárd 745 millió dollár volt a március 31-én végződött három hónapban, az előző negyedévhez képest 8 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 25 százalékkal emelkedett.

Az adózott eredmény 1 milliárd 930 millió dollárt tett ki, ami az előző negyedévhez képest 16 százalékos, éves szinten pedig 70 százalékos növekedést jelent. A részvényesekre jutó nyereség 1 milliárd 840 millió dollár volt, a tavalyi utolsó negyedévhez képest 22 százalékkal, 2016 azonos időszakához képest pedig 74 százalékkal nőtt. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 1,00 dollárra emelkedett a negyedik negyedéves 81 centről, illetve az egy évvel korábbi 55 centről.

Elemzők a tényadatoknál gyengébb eredményeket vártak: 9,27 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 88 centes nyereségre számítottak.

A New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltatót nagyban segítette, hogy befektetési banki és kereskedési bevételei jelentősen – éves szinten 40, illetve 57 százalékkal – ugrottak meg, mivel a befektetők az amerikai kamatemelés következményeként átrendezték portfólióikat.

A Morgan Stanley eredményei éles ellentétben állnak a fő rivális Goldman Sachséval, amely előző nap a kereskedésből származó bevételei erős csökkenéséről számolt be.

A Morgan Stanley első negyedévi tőkearányos nyeresége 10,7 százalékra emelkedett az előző negyedévi 8,7 százalékról, összhangban James Gorman vezérigazgató azon ígéretével, hogy ezt a jövedelmezőségi mutatót 9-11 százalékra emelik 2017 végére.

A New York-i tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben a Morgan Stanley 1,92 százalékos nyereségben, 42,00 dolláron forgott, a novemberi elnökválasztás óta több mint 23 százalékkal emelkedett az árfolyam.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek