Megtartja és modernizálja amerikai munkahelyeit a Toyota

A japán Toyota autókonszern 1,33 milliárd dollárt fektet be az amerikai Kentucky államban található üzemének fejlesztésébe – jelentették be a vállalat illetékesei hétfőn.

A japán vállalat georgetowni üzemében gyártják az USA-ban különösen népszerű Toyota Camry modelljeit. A japán autógyártó hétfői nyilatkozata szerint új munkahelyeket ugyan nem hoz létre majd az 1,33 milliárd dolláros fejlesztés, azonban megtartja a jelenlegi 8200 alkalmazottat a Toyota egyik legnagyobb üzemében, ahol az összes Észak-Amerikában gyártott jármű csaknem egynegyedét gyártják. A Toyotának eddig ez a legnagyobb befektetése egy már működő amerikai üzemben.

Az aktuális Toyota Camry

Az aktuális Toyota Camry

A georgetowni befektetés részben az új külső megjelenéssel, továbbfejlesztett belsővel és új motorral tervezett 2018-as Camry modell gyártásának előkészítéséhez szükséges.

Az Ernst & Young tanácsadó cég múlt heti adatai szerint az értékesített autók száma alapján tavaly globálisan a Volkswagen volt az első 10,21 millióval, a második a Toyota 10,17 millió járművel, ugyanakkor a nyereséget tekintve a japán gyártó került az első helyre, 17,5 milliárd eurós működési eredménnyel.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »