Eladná oroszországi benzinkútjait a Lukoil

A Lukoil két éven belül megválik valamennyi oroszországi benzinkútjától – erről a végső döntést az év végéig hozza meg a cég.

Az ügylethez közel álló egyik forrás szerint a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajvállalat benzinkút-hálózatának a megszerzésére már három ajánlat érkezett. A cég gondol a külföldi befektetőkre is, a potenciális beruházókat a napokban keresi meg, hogy felmérje: van-e érdeklődés.

A TASZSZ által idézett forrás szerint a Lukoil azért válik meg benzinkútjaitól, mert azok rendkívül alacsony nyereséggel működnek. Annak pedig szinte semmi esélyét nem látja a vállalat, hogy az állam engedélyezné a benzin árának az emelését, az ugyanis szociális elégedetlenséget váltana ki – tette hozzá.

A Lukoil a kúthálózat eladásának több formáját vizsgálta, végül úgy döntött, hogy az egészet egyszerre értékesíti, de az év végéig vár a hivatalos bejelentéssel, addig szondázza a piacot.

A Lukoilnak a legutóbbi adatok szerint összesen 5556 benzinkútja van Oroszországban és a világ több országában, ebből 2544 Oroszországban található.

Korábban írtuk: Lukoil: jövőre 60 dolláros olajár várható

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek