Stabilizálódik az euróövezet gazdasági növekedése

Stabilizálódik az euróövezet gazdasági növekedése – derül ki a német Ifo gazdaságkutató intézet, a francia Insee és az olasz Istat statisztikai hivatalok csütörtökön közzétett közös előrejelzéséből.

A jelentés szerint az idei első negyedévi GDP-bővülés a tavalyi utolsó negyedévvel megegyező, 0,4 százalékos lehet, a folyó negyedévben pedig 0,5 százalékos gazdasági növekedés várható.

A müncheni székhelyű gazdaságkutató intézet által csütörtökön ismertetett közös előrejelzés szerint a további bővülésnek különösen a jövedelmek emelkedése révén bővülő lakossági fogyasztás ad lendületet.

A jelentés szerint a befektetések volumene is növekedhet a közeljövőre vonatkozó pozitív üzleti várakozások alapján, a kedvező nemzetközi környezet pedig jótékony hatással van a külső kereslet bővülésére és az export növekedésére.

Az Ifo szerint a harmadik negyedévben ismét 0,4 százalékos gazdasági növekedés várható az euróövezetben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »