Még mindig a JP Morgan a világelső a bankok között

A JP Morgan megőrizte első helyét a világ legnagyobb befektetési bankjainak a listáján – derül ki a Coalition ágazati piackutató szerdán ismertetett listájáról. Érdekesség, hogy az öt első helyen amerikai bankok állnak, a tavaly még ötödik Deutsche Bank a hatodik helyre szorult vissza.

A JP Morgan kereskedésből, egyesülésből, akvizícióból és más befektetési banki tevékenységből származó bevétele 25,2 milliárd dollár volt tavaly, ami 11 százalékkal múlta felül a 2015 évit.

A coalition-lista második helyére a Citi került – a tavalyi harmadik helyről -, megosztva a Goldman Sachs céggel. A Bank of America Merrill Lynch (BAML) a tavalyi harmadik helyről a negyedikre csúszott vissza. Tavalyhoz hasonlóan az ötödik helyen áll a listán a Morgan Stanley, de most már egyedüliként, mert idén egy fokozattal lejjebb került a Deutsche Bank.

További helyezettek: Barclays (7.), Credit Suisse (8.), HSBC és a UBS (egyaránt 9.), BNP Paribas (11.), Societe Generale (12.).

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »