Több adót akarnak fizetni a New York-i milliomosok

Több adót szeretne fizetni több tucat gazdag New York-i – derül ki abból a levélből, amelyet New York állam mintegy 80 milliomos vagy milliárdos lakója írt Andrew Cuomo New York-i kormányzónak hétfőn.

A levél szerzői azt írják: a legvagyonosabbak megengedhetik maguknak, hogy több adót fizessenek, s így támogassák a helyi iskolákat, az utak és hidak építését és fenntartását, valamint a szegényeket és a hajléktalanokat támogató programokat.

Az aláírók között szerepel Steven Rockefeller, Abigail Disney és Soros György is. A levél legtöbb szerzője 650 ezer dollárnál (mintegy 186 millió forint) többet keres egy évben, s így az állam legtöbbet kereső 1 százalékához tartozik.

Többen közülük már tavaly is hasonló kezdeményezéssel fordultak a New York-i törvényhozáshoz, de akkor kérésüknek nem lett foganatja. Az Albanyben található New York-i törvényhozás demokrata többsége támogatja a gazdagok megadóztatását, de a szenátusban a legnagyobb frakcióval rendelkező republikánusok ellenzik az ötletet.

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »