Érződik a dízelbotrány a VW eladásain

Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG vesztett piaci részesedéséből Európában – közölte az ACEA ágazati szövetség Brüsszelben csütörtökön.

A német autógyártó európai piaci részesedése februárban éves összehasonlításban 0,7 százalékponttal 23 százalékra csökkent.

A dízelbotrány által érintett Golf és Passat modellek eladása 6,6 százalékkal esett vissza, míg a konszern európai eladásai februárban az ágazati trendekkel ellentétben 1 százalékkal mérséklődtek. Európában összesen 1,08 millió gépjárművet helyeztek forgalomba februárban, 2,2 százalékkal többet, mint januárban.

Szerdán tartottak házkutatást a Volkswagen (VW) csoporthoz tartozó Audi német autógyártó társaság ingolstadti központjában és több telephelyén.

A müncheni ügyészség közleménye szerint az eljárás mintegy 80 ezer, az Egyesült Államokban értékesített autóval kapcsolatos, amelyeket a gyanú szerint a károsanyag-kibocsátási értékeket meghamisító berendezéssel szereltek fel.

A VW a legnagyobb európai gépjárműgyártó társaság. A névadó Volkswagen és az Audi mellett a csoporthoz tartozik a Skoda, a Bentley, a Bugatti, a Ducati (motorkerékpár), a Lamborghini, a Man, a Porsche, a Scania, a Seat és a Volkswagen haszonjárművek márka.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Felkapott hírek

Friss hírek

romania

Leváltanák a román miniszterelnök-helyettest

Daniel Constantin román miniszterelnök-helyettes leváltására tesz javaslatot az államfőnek Sorin Grindeanu szociáldemokrata román miniszterelnök, miután a kisebbik kormánypárt, a liberális ALDE megvonta politikai támogatását a párt társelnöki tisztségét betöltő Constantintől.

Read More »
Fotó: Reuters

Le Pen: Az EU el fog pusztulni

Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldal elnökjelöltje egy vasárnapi kampányrendezvényen azt mondta, hogy az Európai Unió előbb-utóbb el fog tűnni. Ezen kívül megígérte, hogy amennyiben megválasztják, megvédi Franciaországot a globalizációtól.

Read More »