Beruházások maradnak el Törökországban a politikai viszonyok miatt

A német HeidelbergCement cementgyártó cég sikeres évet zárt tavaly, és bár további törökországi befektetései ígéretesek lennének, a bizonytalan török politikai viszonyok miatt nem indít újabb beruházásokat – jelentette be Bernd Scheifele, a cég vezérigazgatója csütörtökön a németországi Heidelbergben.

A cégvezető kijelentette: a politikai instabilitás nem tesz jót a gazdasági fejlődésnek. A HeidelbergCement közös vállalatot működtet a török Sabanci Holdinggal.

A HeidelbergCement csütörtökön jelentette be, hogy tavalyi árbevétele 13 százalékkal 15,2 milliárd euróra nőtt, a vállalat adózott eredménye 896 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 983 millió euróról.

Az eredmények ismeretében a menedzsment a tavalyi 1,30 euró helyett idén 23 százalékkal magasabb, 1,60 euró részvényenkénti osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A HeidelbergCement folyamatosan terjeszkedik külföldön, tavaly felvásárolta olasz versenytársát, az Italcementit.

A több mint 60 ezer munkavállalót foglalkoztató német vállalat részvényárfolyama csütörtök délután fél négykor 2,61 százalékos mínuszban, 88,35 eurón állt a frankfurti tőzsdén.

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Felkapott hírek

Friss hírek

eu usa_1371

Németország a szabadkereskedelem mellett érvelt

Tovább kell erősíteni az utóbbi évtizedekben kifejlődött nemzetközi kereskedelmi rendszert, és mindenkinek be kell látnia, hogy a piacok nyitottságával és a kereskedelem szabadságával jár a legjobban - mondta pénteken Peter Altmaier német gazdasági miniszter az amerikai védővámokkal kapcsolatban.

Read More »
eu_orosz

Az EU nekimegy Oroszországnak a mérgezéses ügy miatt

Az európai uniós állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján elfogadott zárónyilatkozat szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya március eleji angliai megmérgezéséért. A találkozón több uniós tagállam is bejelentette, hogy orosz diplomaták kiutasítását fontolgatja.

Read More »