Beruházások maradnak el Törökországban a politikai viszonyok miatt

A német HeidelbergCement cementgyártó cég sikeres évet zárt tavaly, és bár további törökországi befektetései ígéretesek lennének, a bizonytalan török politikai viszonyok miatt nem indít újabb beruházásokat – jelentette be Bernd Scheifele, a cég vezérigazgatója csütörtökön a németországi Heidelbergben.

A cégvezető kijelentette: a politikai instabilitás nem tesz jót a gazdasági fejlődésnek. A HeidelbergCement közös vállalatot működtet a török Sabanci Holdinggal.

A HeidelbergCement csütörtökön jelentette be, hogy tavalyi árbevétele 13 százalékkal 15,2 milliárd euróra nőtt, a vállalat adózott eredménye 896 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 983 millió euróról.

Az eredmények ismeretében a menedzsment a tavalyi 1,30 euró helyett idén 23 százalékkal magasabb, 1,60 euró részvényenkénti osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A HeidelbergCement folyamatosan terjeszkedik külföldön, tavaly felvásárolta olasz versenytársát, az Italcementit.

A több mint 60 ezer munkavállalót foglalkoztató német vállalat részvényárfolyama csütörtök délután fél négykor 2,61 százalékos mínuszban, 88,35 eurón állt a frankfurti tőzsdén.

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Felkapott hírek

Friss hírek

Szkopje, 2018. január 18.
Radmila Sekerinska macedón védelmi miniszter (b) üdvözli Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt Szkopjéban 2018. január 18-án. Stoltenberg kétnapos látogatásra érkezett Macedóniába. (MTI/EPA/Tomislav Georgiev)

Macedónia a NATO-tagságot sürgeti

Gjorge Ivanov macedón elnök azt kérte Jens Stoltenberg NATO-főtitkártól csütörtökön Szkopjéban, hogy Macedónia végre kapja meg a régóta "megérdemelt" NATO-tagságot. Stoltenberg szerint azonban a csatlakozás előtt Macedóniának rendeznie kell a több, mint két évtizedes névvitáját Athénnal.

Read More »