Beruházások maradnak el Törökországban a politikai viszonyok miatt

A német HeidelbergCement cementgyártó cég sikeres évet zárt tavaly, és bár további törökországi befektetései ígéretesek lennének, a bizonytalan török politikai viszonyok miatt nem indít újabb beruházásokat – jelentette be Bernd Scheifele, a cég vezérigazgatója csütörtökön a németországi Heidelbergben.

A cégvezető kijelentette: a politikai instabilitás nem tesz jót a gazdasági fejlődésnek. A HeidelbergCement közös vállalatot működtet a török Sabanci Holdinggal.

A HeidelbergCement csütörtökön jelentette be, hogy tavalyi árbevétele 13 százalékkal 15,2 milliárd euróra nőtt, a vállalat adózott eredménye 896 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 983 millió euróról.

Az eredmények ismeretében a menedzsment a tavalyi 1,30 euró helyett idén 23 százalékkal magasabb, 1,60 euró részvényenkénti osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A HeidelbergCement folyamatosan terjeszkedik külföldön, tavaly felvásárolta olasz versenytársát, az Italcementit.

A több mint 60 ezer munkavállalót foglalkoztató német vállalat részvényárfolyama csütörtök délután fél négykor 2,61 százalékos mínuszban, 88,35 eurón állt a frankfurti tőzsdén.

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Felkapott hírek

Friss hírek

romania

Leváltanák a román miniszterelnök-helyettest

Daniel Constantin román miniszterelnök-helyettes leváltására tesz javaslatot az államfőnek Sorin Grindeanu szociáldemokrata román miniszterelnök, miután a kisebbik kormánypárt, a liberális ALDE megvonta politikai támogatását a párt társelnöki tisztségét betöltő Constantintől.

Read More »
Fotó: Reuters

Le Pen: Az EU el fog pusztulni

Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldal elnökjelöltje egy vasárnapi kampányrendezvényen azt mondta, hogy az Európai Unió előbb-utóbb el fog tűnni. Ezen kívül megígérte, hogy amennyiben megválasztják, megvédi Franciaországot a globalizációtól.

Read More »