Sorra mondják le Európában a török politikusok kampányrendezvényeit

Lemondták a török külügyminiszter tervezett rotterdami gyűlését, ahol Mevlüt Cavusoglu a török alkotmánymódosítás mellett kampányolt volna – jelentette az ANP holland hírügynökség szerdán.

A hírügynökség szerint az épület tulajdonosa, ahol a gyűlést tartották volna, visszavonta a használatba vételi engedélyt.

A svájci Zürich kanton vezetői szintén szerdán jelentették be, hogy arra kérték a szövetségi hatóságokat, biztonsági okokból mondják le Mevlüt Cavusoglu vasárnapi látogatását.

„Levelet küldtünk Bernbe, amelyben kértük, hogy intézkedjenek a Zürichbe tervezett vasárnapi esemény lemondása miatt” – mondta az AFP francia hírügynökségnek Urs Grob, Zürich kanton biztonsági főosztályának vezetője, aki jelentős tüntetésekre számít Cavusoglu látogatása esetén.

Múlt héten a németországi Gaggenauban és Kölnben mondták le a török kormány két miniszterének, hétfőn pedig Hamburgban Cavusoglunak a másnapra tervezett kampánygyűlését. A miniszterek a törökországi elnöki rendszer április 16-án népszavazásra kerülő bevezetése mellett kampányoltak volna honfitársaik körében.

Ausztriában már törvényi szinten is szabályoznák a kérdést, napokon belül törvényjavaslatot nyújtanak be arról, hogy külföldi politikusok ne tarthassanak az országban választási rendezvényt – jelentette be Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/AFP / Kitekintő

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »