Alumíniumipari összefogást készít elő Oroszország

Oroszország az OPEC-hez hasonló alumíniumipari szervezet létrehozását javasolja – jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi miniszter egy Szocsiban tartott befektetői fórumon.

Gyenyisz Manturov rámutatott arra, hogy orosz elképzelés szerint a szervezet közvetlenül állami, szakminiszteri irányítás alatt állna. A szervezet – amelybe a világ vezető alumíniumtermelőit és -exportálóit várják – kidolgozná például az ágazatra vonatkozó egységes előírásokat és technológiát.

Orosz javaslat szerint egy későbbi szakaszban a szervezet bizonyos piacszabályozói feladatokat is elláthat, közbeléphet például, hogy ne legyen túltermelés.

A kezdeti szakaszban orosz elképzelés szerint az alumíniumtermelő és -exportáló országok szervezetének Oroszország mellett olyan országok lehetnének a tagjai, mint Kína, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Katar és Szaúd-Arábia.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »