Még több arany kell Kínának

Az évtized végéig évi 500 tonnára emeli aranytermelését Kína a jelenlegi 450 tonnáról – közölte vasárnap az ipari és információtechnológiai minisztérium (MIIT).

A MIIT aranyipari fejlesztési irányelvei a termelés évi 3 százalékos növelését irányozzák elő a 2016-2020-as időszakra a technológia fejlesztése mellett. Kína környezetvédelmi és hatékonysági szempontok miatt a tervidőszak végére évi negyven tonnányi elavult termelőkapacitást szüntet meg és 600-ról 450-re csökkenti a bányák számát.

Kína a világ legnagyobb aranytermelője volt az elmúlt tíz évben és a legnagyobb aranyfelvásárlója az elmúlt négy évben. A termelés 2016-ban 0,76 százalékkal 453,5 tonnára nőtt. A kínai aranyfelvásárlás és -felhasználás tavaly 975,4 tonna volt.

A World Gold Council adatai szerint tavaly a világ aranykereslete 4309 tonna volt, a világpolitikai és világgazdasági bizonytalanságok miatt két százalékkal magasabb az előző évinél.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Xinhua

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »