Latin-amerikai elnökük van a demokratáknak

Első ízben választottak latin-amerikai származású elnököt Tom Perez személyében az Egyesült Államokban a Demokrata Párt élére.

Az 55 éves politikus szombaton 235:200-as szavazati aránnyal nyerte el a tisztséget a párt országos bizottságának atlantai ülésén. Ellenfele Keith Ellison liberális minnesotai kongresszusi képviselő volt, aki az első muszlim honatya az Egyesült Államok történetében.

Perez munkaügyi miniszterként dolgozott a korábbi elnök, Barack Obama kormányzatában. Szülei a Dominikai Köztársaságból vándoroltak be az Egyesült Államokba azt követően, hogy Tom Perez anyai nagyapja lett 1930-ban Washingtonban a dominikai nagykövet.

Perez rendíthetetlen oszlopa volt Hillary Clinton kampányának az elnöki posztért. A választási vereség után rá vár a feladat, hogy újraépítse a Demokrata Pártot, felszámolja annak megosztottságát, és vezesse az ellenzéket a republikánus elnök Donald Trump ellen.

Forrás: MTI/AP/Reuters/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »