Nevet változtat a Hilton

A Hilton Worldwide Holdings Inc. amerikai szállodaipari vállalat pénteken bejelentette, hogy részvény-visszavásárlási programot indít, nevet változtat és március végén osztalékot fizet.

A Hilton Worldwide Holdings Inc. azt közölte, hogy a cég vezetése 1 milliárd dollár keretösszegű részvény-visszavásárlási programot hagyott jóvá. Az a cég honlapján sem szerepel, hogy mikor indítják el a programot és hogy az meddig tart.

Az amerikai vállalat arról is beszámolt, hogy 2017. március 6-i hatállyal nevet változtat, és Hilton Worldwide Holdings Inc. helyett Hilton Inc. lesz a cég hivatalos neve. A vállalat vezetése arról is döntött, hogy a Hilton idén részvényenként 15 cent negyedéves osztalékot fizet március 31-én.

A Hilton Worldwide Holdings, mely világszerte 14 hotelmárka, többek között a Waldorf Astoria hotellánc tulajdonosa, február közepén azt közölte, hogy az egy kiadható szobára jutó árbevétel értéke (RevPAR), mely fontos mutatószám a szállodák gazdasági teljesítményének összehasonlításánál, 0,9 százalékkal nőtt a tavalyi utolsó negyedévben. Bővebben

A RevPAR értéke a szállodák teljesítményének összehasonlítására alkalmas, minél magasabb az érték, annál jobb eredményekre utal. Az amerikai cég, mely árbevételének több mint háromnegyede az Egyesült Államokban keletkezik, 1-3 százalékos RevPAR-bővüléssel számol az idén.

A részvényarányos nyereség 70 cent volt, az árbevétel 2,92 milliárd dollárt tett ki a tavalyi negyedik negyedévben.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »