Sztrájkolnak a pénznyelő Alitalia dolgozói

Az Alitalia csütörtökön törölte belföldi és nemzetközi járatainak mintegy 60 százalékát a légitársaság dolgozóinak 24 órás munkabeszüntetése miatt – a társaság a tavalyi évet 400 millió euró veszteséggel zárta, így nincs sok tér a bértárgyalásokra.

A dolgozók a sztrájkkal a tavaly év végén lejárt kollektív szerződésük megújítását sürgetik, amelyet – az érdekképviseletek szerint – a vállalat egyoldalúan módosítani akar mintegy kétezer dolgozó elbocsátásával és a bérek csökkentésével.

Az Alitalia a tavalyi évet 400 millió euró veszteséggel zárta – elemzők azzal számolnak, hogy a 49 százalékban az Etihad Airways tulajdonában lévő olasz légitársaság vesztesége idén 600 millió euróra is nőhet.

Az olasz légitársaság tavaly december végén jelentette be, hogy újabb átszervezések és leépítések következhetnek – ezek részeként egyebek közt átszervezik az európai és olasz belföldi üzemelést és tovább bővítik a hosszútávú járathálózatot. Cramer Ball, a cég vezérigazgatója a decemberi közlemény szerint azt mondta, bár rengeteget tettek az elmúlt időszakban az Alitalia életben maradásáért, a piac még kiélezettebbé vált, ezért a társaság megmentése érdekében újabb lépéseket kell tenni.

Luca Cordero di Montezemolo elnök tavaly nyáron még azt mondta, hogy az Alitalia napi félmillió euró veszteséget termel, pedig 2017-re már nyereségesen kellene üzemelnie.

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »