Nemcsak az Opel kellene a PSA-nak

A malajziai Proton autógyár megvásárlása iránt is érdeklődik az Opel várományos tulajdonosa, a PSA Peugeot-Citroën konszern – erősítette meg kedden a dpa hírügynökségnek az autógyár szóvivője a francia Les Echos lap értesülését.

A Proton megvásárlásai iránt a hírek szerint érdeklődik a kínai Geely autógyár, a Volvo Cars tulajdonosa is. Korábban már a Volkswagen is tett egy sikertelen kísérletet a Proton megszerzésére.

Autóipari szakértők korábban mindig azt vetették a PSA szemére, hogy túlságosan az európai piacra koncentrál és figyelmen kívül hagyja a feltörekvő ázsiai piacokat.

A múlt héten kedden jelentették be, hogy az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel és brit leányvállalata, a Vauxhall Motors eladásáról.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/APA/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »