Ezúttal tényleg balhéztak a migránsok Svédországban

Zavargások törtek ki hétfő éjjel Stockholm egyik többségében bevándorlók lakta városnegyedében – közölte a svéd rendőrség kedd reggel.

Fiatal randalírozók autókat gyújtottak fel, üzleteket fosztottak ki és kövekkel hajigálták a rendőröket a svéd főváros Rinkeby negyedében – a zavargások azt követően törtek ki, hogy a hatóságok őrizetbe vettek valakit a környéken kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanújával. A rendet éjfél után sikerült helyreállítani.

Lars Bystrom rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egy rendőr könnyebben megsérült, egy másik pedig olyan helyzetbe került, hogy kénytelen volt használni a fegyverét. A lövedék nem talált el senkit, és az esetet kivizsgálják. Eddig nem vettek őrizetbe senkit, de a hatóságok még vizsgálják a biztonsági kamerák felvételeit. Rinkeby negyedben a lakosok több mint 80 százaléka bevándorló és magas a munkanélküliségi ráta.

  • Donald Trump ilyesmire gondolhatott szombaton
A félreértelmezések elkerülése végett az amerikai elnök szavai fordítás nélkül: „You look at what’s happening in Germany, you look at what’s happening last night in Sweden. Sweden, who would believe this? Sweden. They took in large numbers. They’re having problems like they never thought possible,”

Donald Trump amerikai elnök szombaton egy floridai gyűlésen Svédországot is megemlítette, amikor az európai terrortámadásokról és az illegális bevándorlásról beszélt. Miután megjegyzését többen értetlenkedve fogadták, Donald Trump másnap elárulta, hogy a Fox News egyik adása alapján említette Svédországot, egy olyan műsor nyomán, amely a migránsok miatt állítólag megemelkedett svédországi bűnözésről számolt be.

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek