Irán tovább tesztelgeti rakétáit

Újabb rakétakísérleteket hajtott végre hétfőn az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat háromnapos hadgyakorlata keretében, dacára annak, hogy az Egyesült Államok nemrég büntetőintézkedéseket vezetett be Teherán ellen, mert Washington szerint Irán a 2015-ös nukleáris megállapodás óta végrehajtott rakétatesztjeivel megsérti ezt a megállapodást.

A Farsz hírügynökség szerint a Forradalmi Gárda közölte, hogy a rakétakísérletekkel esetleges külföldi agressziók ellen készül fel – a hírügynökség nem közölte a tesztelt rakéták hatótávolságát.

Irán azt állítja, hogy a rakétakísérletekkel nem sérti meg a nagyhatalmakkal másfél éve megkötött nukleáris megállapodást, mert a tesztelt rakéták nem képesek atomtöltet hordozására, egyben megvádolta Washingtont, hogy „amatőr módon” viselkedik a kérdéssel kapcsolatban.

Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter a hétvégi müncheni biztonságpolitikai konferencián elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy Iránnak katonai programjával és rakétakísérleteivel kizárólag saját határainak védelme a célja, és nem fenyeget más országokat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »