John McCain szerint igenis szükség van az ellenzéki sajtóra

Az amerikai elnök támadásaival szemben védelmébe vette a sajtót egy vasárnapi tv-interjúban John McCain republikánus párti szenátor.

A szabad sajtó elengedhetetlen a demokrácia fenntartásához – hangsúlyozta az arizonai szenátor az NBC csatorna Meet the Press című műsorának adott interjúban, amelyből előzetesen részleteket tettek közzé. A republikánus politikus arra a kérdésre válaszolt így, mit gondol Donald Trump pénteki Twitter-üzenetéről, amelyben az amerikai elnök kijelentette: „a hamis híreket közlő média az amerikai nép ellensége”.

„Én ki nem állhatom a sajtót. Magukat például különösen utálom” – mondta John McCain az interjút készítő Chuck Toddnak, majd így folytatta: „Viszont az igazság az, hogy szükség van önökre. Szükség van a szabad sajtóra. Ez létfontosságú.”

Az amerikai elnök legfőbb republikánus párton belüli kritikusaként számon tartott McCain leszögezte: ha fenn akarjuk tartani a demokráciát jelenlegi formájában, akkor szükség van a szabad, sőt esetenként ellenséges hozzáállású sajtóra.

„A diktátorok is így kezdik. Ha megnézzük a történelmet, a diktátorok első dolga, hogy ellehetetlenítik a sajtót. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Trump elnök diktatúrát akarna kiépíteni, csak azt mondom, hogy tanulnunk kell a történelemből” – fejtegette a republikánus szenátor.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/AP

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »