A Toyota visszahívja az összes Mirai autóját

A Toyota szerdán bejelentette, hogy visszahívja az összes, jelenleg forgalomban lévő Mirai típusú hidrogénhajtású autóját az üzemanyagcella-rendszer által generált kimeneti feszültség okozta problémák miatt. Az eset mintegy 2800 járművet érint.

A cég elmondása szerint különleges körülmények között fennáll annak a lehetősége, hogy a kimeneti feszültség meghaladhatja a maximális határértéket, ezért inkább visszahívják az összes járművet és mielőbb orvosolják a problémát.

Mostanáig a Toyota mintegy 2840 Mirai autót értékesített Japánban, az Egyesült Államokban, néhány európai piacon, valamint az Egyesült Arab Emírségekben.

A Toyota kereskedésekben ingyenesen frissítik majd a üzemanyagcella-rendszer szoftverét. A folyamat körülbelül fél órát vesz igénybe.

A Toyota 2014 decemberében kezdte el forgalmazni a hidrogénüzemű Miraikat a hazai piacon, Japánban, arra tett kísérletként, hogy bevezesse az iparágat a legújabb technológiába. A Toyota a hibridek legésszerűbb, következő generációs opciójaként népszerűsítette az üzemanyagcellás járműveket annak ellenére, hogy a hidrogén töltőállomások hiánya továbbra is komoly akadály a tömeges fogyasztás tekintetében.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »