Uniós pénzből épül a bolgár-török határrendszer

A bolgár ügyvivő kormány szerdán döntést hozott arról, hogy európai uniós forrásokból kibővítik a bolgár-török határon kiépített integrált megfigyelési rendszert, amelyet nemzeti jelentőségű objektumnak nyilvánított.

A kormány sajtóirodájának közleménye szerint erre a célra 17,8 millió eurót fordítanak az EU belbiztonsági alapjának forrásaiból. Az integrált megfigyelési rendszert szenzoros érzékelő berendezésekkel bővítik és támogatják – olvasható a közleményben. A projektnek a tervek szerint 2017 szeptemberéig kell elkészülnie.

Szakértők szerint a nemzeti jelentőségű objektummá minősítés lényegesen lerövidíti majd az építkezés elindításához szükséges adminisztratív eljárásokat. Úgy vélik, hogy a projekt megvalósítása operatív információk megszerzését teszi lehetővé a tiltott határátlépési próbálkozásokról, és növeli a határőrség képességeit az illegális bevándorlás megakadályozására.

A következő hetekben befejeződnek a bolgár-török határon létesített beton védőfal, illetve szögesdrótkerítés építési munkálatai. Törökországban jelenleg több mint 3,5 millió bevándorló és menekült tartózkodik.

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

syria

Elindultak Dúmába az OPCW szakértői

Az OPCW küldöttsége több nap késéssel kezdheti meg helyszíni vizsgálatát a kelet-gútai városban, ahol a nyugati országok szerint a szíriai kormányerők április 7-én vegyi fegyvert vetettek be. A Bassár el-Aszad elnök vezette kormány és Oroszország visszautasítja a vegyifegyver-támadásról szóló állításokat.

Read More »