Beújít Észak-Amerikában a Smart

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német lap értesülése szerint a Daimler megszünteti a benzinmotoros Smart modellek értékesítését az Egyesült Államokban és Kanadában. A Daimler szóvivője a dpa hírügynökségnek megerősítette, hogy a Smart márkának kizárólag az elektromos modelljeit fogják értékesíteni Észak-Amerikában.

Az Egyesült Államokban tavaly 16 százalékkal kevesebb, 6211 Smart gépkocsit értékesítettek, Kanadában pedig mindössze ezer autó kelt el. Az idén szeptemberben induló új modellévre a márkakereskedők már csak elektromos modellekre adhatnak le megrendelést.

Az elektromos autók részaránya Észak-Amerikában volt a legmagasabb a Smart eladásaiban – mutatott rá Annette Winkler, a Smart Automobile vezérigazgatója. Az Egyesült Államokban az eladott Smart gépkocsik egynegyede volt elektromos 2014-ben, Kanadában pedig a fele 2015-ben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Növelte forgalmát és nyereségét a Daimler

A Mercedes-Benz személygépkocsik eladási sikereinek köszönhetően, az alacsonyabb tehergépjármű értékesítések ellenére is növelte forgalmát és nyereségét tavaly a Daimler AG konszern.

A Daimler a 2016-os negyedik negyedévben 799 ezer járművet értékesített, 3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Daimler éves eladásai tavaly 5 százalékkal, 2,998 millióra emelkedtek.

Ezen belül a Mercedes-Benz személygépkocsi-értékesítés a negyedik negyedévben 589 ezer volt, 11 százalékkal magasabb az előző évinél. Tavaly a Daimler 2,197 millió Mercedes-Benz gépkocsit értékesített, 10 százalékkal többet, mint 2015-ben.

A Mercedes-Benz 2016-ban Európában 12 százalékkal növelte eladásait, ezen belül Németországban hat százalékkal. Az Egyesült Államokban három százalékkal csökkentek az eladások, míg Kínában 22 százalékkal emelkedtek. A Kínában gyártott modellek eladása 27 százalékkal nőtt a helyi piacon.

A Daimler AG az idén eladásainak és bevételének további „mérsékelt” növekedésére számít a globális járműpiaci forgalom növekedésének és javuló piaci részesedésének köszönhetően.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »