Szappanoperába illik a római városháza korrupciós botránya

A római ügyészség újabb vizsgálatot indított Virginia Raggi római főpolgármester, az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom politikusával szemben saját kabinetfőnöke kinevezése miatt.

Az ügyészség először azt jelentette be, hogy vizsgálat indult Salvatore Romeo, a polgármester volt kabinetfőnöke ellen, majd az is nyilvánossá vált, hogy újabb vizsgálatot indítottak Virginia Raggival szemben is, aki tavaly júniustól vezeti az olasz fővárost.

A római városházán dagadó korrupciós botrány decemberben kezdődött, amikor őrizetbe vették a Virginia Raggi jobb kezének tartott Raffaele Marrát, a római önkormányzat személyi igazgatóját.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Most bukta el győzelmi esélyeit az Öt Csillag Mozgalom

Mint kiderült, Raffaele Marra egyszemélyben döntött a főpolgármesteri hivatalon belüli kinevezésekről, és többek között saját testvérét a római önkormányzat idegenforgalmi hivatalának élére állította. A hatóságok szerint a kinevezésről Virginia Raggi is tudott, akit ezért pénteken nyolc órán át hallgattak meg.

Raffaele Marra börtönbe kerülése után lemondott Salvatore Romeo, a főpolgármester kabinetfőnöke, aki olyan, 30 ezer eurós életbiztosítást kötött tavaly januárban, amely kedvezményezettjének Virginia Raggit jelölte meg.

Raggi, miután tavaly júniusban polgármesterré választották, kabinetfőnökévé léptette elő Romeót, és háromszorosára emelte a fizetését, ami miatt élesen bírálták. A római főpolgármester azt mondta az ANSA hírügynökségnek, hogy nem tudott semmit a szóban forgó életbiztosításról – Salvatore Romeót szerdán hallgatják meg az ügyészek.

Az M5S-t vezető Beppe Grillo blogján vette védelmébe Virginia Raggit, hangsúlyozva, hogy aki a római főpolgármestert támadja, az a mozgalmat támadja. Virginia Raggi facebook-profilján az általa vezetett csapat több mint 90 eddigi sikerét sorolta fel.

Elemzők rámutatnak, hogy Virginia Raggi esetleges vád alá helyezése vagy lemondása hatalmas kárt okozna a következő olasz parlamenti választások megnyerésére készülő ellenzéki pártnak, amely semmilyen módon nem akarja kiengedni a kezéből az olasz fővárost.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »