A szíriai tűzszünetben már három fél harcol egymással

Oroszország közbeavatkozott, hogy véget vessen a szíriai hadsereg és a Törökország által támogatott felkelők összecsapásának az észak-szíriai el-Báb városának közelében – közölték a harcoló felek pénteken.

A lázadók egyik tisztségviselője szerint a harcok az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet kezén lévő el-Bábtól délnyugatra fekvő településen törtek ki csütörtökön. A kormányhű milíciák szövetségének egyik névtelenséget kérő illetékese szintén megerősítette, hogy összecsapások voltak a felek között.

„Az oroszok közbeavatkoztak a helyzet ellenőrzése érdekében” – tette hozzá.

Az ellenzéki fegyveres csoportok tisztségviselői ugyanakkor az incidens kiprovokálásával vádolták a kormányerőket. Egyikük szerint a rezsim csapatai egy harckocsival közelítették meg állásaikat.

„A felkelők figyelmeztető lövést adtak le, hogy ne közelítsenek, de a harckocsiról visszalőttek és harcok törtek ki. Később Oroszország lépett közbe a helyzet megnyugtatása érdekében. Az egész incidens úgy tűnt, mintha egy teszt lenne” – tette hozzá. A felkelők egyik parancsnoka szerint egy páncélos járművet sikerült elfogniuk.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Oroszország egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

Az iszlamisták ellen két külön hadművelet is zajlik Észak-Szíriában, az egyiket az Oroszország által támogatott szíriai kormányerők, a másikat az Ankara segítette lázadók indították. A csütörtöki összecsapás a dzsihadisták kezén lévő el-Báb térségében ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az egyidejűleg folytatott offenzívák miatt újabb harcok lángolhatnak fel a damaszkuszi kormány és fegyveres ellenzéke között. Ez volt az első alkalom, hogy az el-Báb ellen vonuló erők között harcok törtek ki.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »