Bezárult az ostromgyűrű el-Báb körül

Bezárult az ostromgyűrű hétfőn az Iszlám Állam (IÁ) második legfontosabb szíriai erődítménye, el-Báb körül – közölte egy emigráns szervezet.

A londoni központú – kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező – Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) arról számolt be, hogy a szíriai kormánycsapatok a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet, valamint az orosz légierő támogatásával déli irányból körbefogták a települést és környékét. A török hadsereg, valamint a szíriai felkelők korábban északról, keletről és nyugatról is bekerítették már a dzsihadisták állásait – közölte az OSDH.

A központ igazgatója, Rami Abdel-Rahmán hozzátette, hogy a kormányerők hétfőre virradóra foglalták el az addig az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló, el-Bábot Szíria többi területével összekötő utat. A szíriai kormányerők és szövetségeseik mintegy 5 kilométerre vannak a várostól. Damaszkusz egyik célja a szélsőségesek legyőzése, a másik, hogy megállítsa a szomszédos Törökország csapatait, ne hatoljanak be túlságosan mélyen Észak-Szíria területére.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Ankara tavaly augusztus 24-én Eufráteszi Pajzs fedőnéven indított hadműveletet Észak-Szíriában, hogy a lázadó Szabad Szíriai Hadsereget támogatva megtisztítsa a határ menti területeket a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól. El-Báb ostroma december 10-én kezdődött. A török csapatok vezette erők északról, keletről és nyugatról támadták a dzsihadistákat, de komoly ellenállásba ütköztek.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »