Az olajárat okolja Draghi az infláció megugrásáért

Az euróövezeti országokban megugró infláció ellenére az Európai Központi Bank továbbra is kitart a laza monetáris politika mellett, az emelkedés ugyanis csak átmeneti és jórészt az olajárak növekedésének számlájára írható – jelentette ki Mario Draghi, a pénzintézet vezetője hétfőn az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottságának meghallgatásán.

Draghi leszögezte, továbbra is nagy szükség van gazdaságösztönző intézkedésekre, ezért az eurót használó országokban tapasztalható fejlemények dacára folytatódni fog az EKB kötvényvásárlási programja.

A hétfői meghallgatásról beszámoló sajtóhírek emlékeztettek arra, hogy a decemberben és januárban emelkedő infláció tovább szította a vitát az Európai Központi Bank rendkívül laza monetáris politikájának lezárásáról, a kötvényvásárlási program kivezetésének gyorsításáról.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Mario Draghi nem ijedt meg a decemberi inflációtól

Dollárgyengülésre figyelmeztet a JP Morgan

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »