Álhír volt a kuvaiti beutazási tilalom

A kuvaiti külügyminisztérium cáfolta azt a médiában megjelent hírt, amely szerint Kuvait – az új amerikai kormány intézkedésének mintájára – beutazási tilalommal sújtotta volna öt, muszlim többségű ország lakóit – jelentette vasárnap a Reuters hírügynökség.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön hivatalos Facebook-oldalán dicsérte Kuvait állítólagos intézkedését, és belinkelte az al-Bavaba jordániai hírportál egyik anyagát, amely azt állította, hogy Kuvait „lemásolta” Trump elnök rendeletét, és ideiglenesen megtiltotta a beutazást több ország állampolgárainak.

A kuvaiti külügyi szóvivő pénteken közölte: Kuvait „kategorikusan cáfolja ezeket a híreket”. A szóvivő hozzátette, hogy a szóban forgó országok – Szíria, Irak, Irán, Pakisztán és Afganisztán – állampolgárai rendszeresen látogatnak Kuvaitba, sőt nagy létszámú közösségeik élnek Kuvaitban, és a jogaikat nem korlátozzák – jelentette a KUNA kuvaiti állami hírügynökség.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »