Túl sokat követelnek a Lufthansa pilótái

Túl magas bérkövetelés esetén új társaság létesítésének lehetőségére hívta fel a Lufthansa a pilóták szakszervezetének a figyelmét. A Lufthansa 4,4 százalékos béremelést ajánlott fel a pilóták szakszervezetének, a VC pedig 20 százalékot követel.

„A befektetéseket megfontolandó lenne nem a Lufthansa fő tevékenységi területéhez kötni. Az újonnan beszerzett repülőgépeket például nem feltétlenül kell bevinni egy, a versenyképességét elveszített és megreformálhatatlan rendszerbe” – jelentette ki Harry Hohmeister, a Deutsche Lufthansa AG igazgatótanácsának tagja a dpa hírügynökségnek.

Előreláthatólag kedden, január 31-én jön létre a megállapodás a Lufthansa konszern és a három társaságánál, a Lufthansa Classic, a Lufthansa Cargo és a Germanwings légitársaságoknál dolgozó 5400 pilótát képviselő Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet között. A kollektív szerződés előírja a Lufthansa számára a társaságnál foglalkoztatott pilóták bérmegállapodás szerinti alkalmazását.

Az újonnan érkező, eredetileg a Lufthansa Classic számára szánt 250 darab repülőgépet akár a Lufthansa más érdekeltségeinek flottájában is szolgálatba lehetne állítani, amelyekre nem érvényes a VC tarifa-megállapodása – mutatott rá Harry Hohmeister. Ez rövid távon értelemszerűen a Swiss vagy az Austrian légitársaságok flottája lehet.

„De akár egy új társaságot is létrehozhatunk, amelynek gépein nem az szerepel, hogy Lufthansa, hanem valami hasonló” – mondta.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »