Bejön a vásárlóknak a Maserati SUV modellje

A Fiat Chrysler 1,81 milliárd euró adózott nyereséget ért el tavaly – áll az autógyártó csütörtökön kiadott gyorsjelentésében.

A 2015. évi 93 millió eurós nyereséghez képest ez lényeges javulás, és a társaság közleménye szerint leginkább az észak-amerikai piacon elért nyereségnövekedésnek köszönhető. Ebben a régióban 6,4 százalékról 7,4 százalékra ugrott a gépkocsikon elért profitrés.

Az autómodellek portfóliója kedvezően alakult, mindazonáltal a Chrysler 200 és a Dodge Dart típusok kivezetése összességében csökkentette az eladások összértékét Észak-Amerikában. A luxus szegmensben a Maserati típus kifejezetten jól teljesített, nőtt iránta a kereslet, részben az új SUV modell megjelenésével.

A társaság egyúttal bejelentette, hogy csaknem ötezer dollár (mintegy másfél millió forint) bónuszt fizet átlagosan minden alkalmazottjának az Egyesült Államokban, aki szakszervezeti tag. Számuk csaknem 40 ezer.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »