Európán kívüli menekülttáborokat tervez a német belügyminiszter

Megerősítette csütörtökön Thomas de Maiziere német belügyminiszter Vallettában, hogy a migrációs válság kezelése érdekében azt szeretné, ha Európán kívül lehetne létrehozni befogadótáborokat a menedékkérőknek. A német tárcavezető az uniós belügyminiszterek informális tanácskozásán vesz részt a soros EU-elnökséget betöltő Máltán.

A miniszter elmondta, hogy az európai menekültügyi rendszer reformja során új szabályokra van szükség arra az esetre, ha olyan sokan érkeznek, hogy tömeges beáramlásról lehet beszélni.

Ilyenkor a menedékkérőket nem kellene Európába hozni, hanem vissza kellene őket vinni biztonságos helyekre – ismertette álláspontját de Maiziere, aki szerint a biztonságos táborokból már csak szigorúan azokat kellene Európába hozni, akik bizonyítottan jogosultak menekültstátusra. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindezt a nemzetközi jog tiszteletben tartásával kell végrehajtani.

A német belügyminiszter tavaly nyár óta hangoztatja, hogy Észak-Afrikában kellene befogadótáborokat létrehozni a menedékkérőknek. De Maiziere korábban azt is világossá tette, hogy ezekben a táborokban kellene eldönteni, hogy ki az, aki valódi menekült, a többieket pedig vissza kell küldeni hazájukba.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »