Nagy a káosz a CIA-FBI-Trump hármasnál

John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) távozóban lévő igazgatója egy lapinterjúban azt állította: nem ő szivárogtatta ki a BuzzFeed nevű baloldali portálnak a brit hírszerző kompromittálónak szánt összeállítását Donald Trump leendő elnökről.

A The Wall Street Journal című lapnak adott interjújában Brennan visszautasította Donald Trump neki és a teljes CIA-nek címzett bírálatát, s azt állította, hogy nem ő adta át a sajtónak Christopher Steele volt brit hírszerző Trumpról készített, megalapozatlan összeállítását. Igaz, a BuzzFeed is hozzátette akkor: az összeállításban szereplő adatokat nem ellenőrizték.

Donald Trump egy vasárnap esti Twitter-bejegyzésében tette fel a kérdést: nem maga Brennan volt-e a kiszivárogtató?
„Én voltam a kiszivárogtató? Nem” – mondta Brennan a The Wall Street Journalnek, s hozzátette, ez nem is állna érdekében.  A CIA-igazgató visszautasította Donald Trump hasonlatát is, miszerint a róla szóló hamis információk kiszivárogtatásához hasonló gyakorlatot a náci Németországban alkalmaztak.

Brennan azt állította: a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) döntése volt, hogy informálja Donald Trumpot és munkatársait a dosszié létezéséről, s ezt szerinte január 6-án meg is tette.

Eközben múlt hét végén az igazságügyi minisztérium bejelentette: vizsgálatot indítanak James Comey, az FBI igazgatója néhány döntése ügyében, hogy megállapítsák, betartotta-e a pártatlanság és semlegesség szabályait vagy valamilyen politikai motívumtól ösztökélve cselekedett, amikor például néhány nappal az elnökválasztás előtt bejelentette, hogy újraindítják a vizsgálatot Clinton email-botránya ügyében.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »