Részletes üzleti tervet vár az Alitaliától az olasz kormány

Részletes üzleti terv összeállítására szólította fel az Alitalia légitársaságot az olasz ipari minisztérium.

Az üzleti tervet a részvényeseknek, a hitelező bankoknak és az intézményes befektetőknek is el kell fogadniuk, mielőtt elbocsátásokról lehetne tárgyalni – szögezi le Carlo Calenda ipari miniszternek és Graziano Delrio közlekedési miniszternek a légitársaság vezetőivel folytatott megbeszélését követően kiadott közlemény.

Az Alitalia az idén 500 millió euró veszteségre számít a 2016-os 450 millió eurós veszteség után. Az olasz Il Sole 24 Ore lap értesülése szerint az Alitalia vezetése 1600-4000 alkalmazott elbocsátását tervezi.

Kapcsolódó cikkünk: Leépítésről tárgyalnak az Alitaliánál

Az Alitalia szóvivője a német dpa hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a légitársaság a hajózó személyzetet, az utaskísérőket, a földi személyzetet és adminisztratív dolgozókat is beleértve mintegy 12,5 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az Alitalia a kilencvenes évek óta gazdálkodási problémákkal küszködik és 2002 óta veszteséges. Tavaly az Egyesült Arab Emirségek légitársasága, az Etihad mentette meg a csődtől 49 százalékos részvénytulajdon megvásárlásával. A fennmaradó 51 százalék olasz befektetők birtokában van. Az Etihad 2017-re nyereségessé kívánta tenni a légitársaságot.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »