Friss hírek

Nem igazán kedvelik a tűzszünetet Szíriában

Szíriai harci repülőgépek ismét légicsapásokat intéztek vasárnap a felkelők uralta Barada-völgyben levő célpontok ellen Damaszkusztól északnyugatra – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai kormányerők csaknem 24 órás szünet után újították fel a támadásokat, azaz – ha a kisebb összetűzéseket nem számoljuk, akkor egy napig sikerült tartani a tűzszüneti megállapodást. Szombaton több szíriai felkelőcsoport is azzal fenyegetőzött, hogy felmondják az orosz-török közvetítéssel létrejött – péntek óta hatályos – általános tűzszünetet, ha a kormányerők és szövetségeseik továbbra is megsértik azt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A kiterjedt helyi aktivistahálózattal bíró OSDH, illetve egy, a Hezbollah libanoni szervezet irányítása alatt álló katonai médium közlése szerint az elmúlt napban több száz civil távozott a Barada-völgyből a kormányerők ellenőrzése alatt levő területekre.

Eközben török harci gépek és a tüzérség csapást mért Szíriában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásaira, 22 fegyverest megöltek, az orosz légierő pedig az el-Bábtól nyolc kilométerre délnyugatra fekvő meg Dajr Kak településnél támadta a szélsőségeseket és megsemmisítették a dzsihadisták több állását – közölte a török hadsereg hétfőn.

A NATO-tag Törökország négy hónapja kezdett hadműveletet azért, hogy eltávolítsa az Iszlám Állam fegyvereseit a török-szíriai határ térségéből, de a NATO-tól nem kaptak támogatást, így most az orosz légierő támogatja őket a harcban.

Forrás: MTI / Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »