Friss hírek

Szépen növekszik az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye

Tavaly decemberben 2011 áprilisa óta a legmagasabb szintre emelkedett az euróövezet feldolgozóiparának a teljesítménye a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett beszerzésimenedzser-indexének (BMI) tanúsága szerint. Decemberben az előzetes értékkel megegyező, 54,9 pont lett az euróövezeti feldolgozóipari BMI végleges értéke a novemberi 53,7 pont után.

Az index minden euróövezeti tagállamban javult. Hollandiában 57,3 ponton 68 havi, Ausztriában 56,3 ponton 68 havi, Németországban 55,6 ponton 35 havi, Spanyolországban 55,3 ponton 11 havi, Franciaországban 53,5 ponton 67 havi, Olaszországban 53,2 ponton 6 havi, Görögországban 49,3 ponton 4 havi csúcsot ért el. A BMI csak Görögországban maradt 50 pont alatt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

A termelés tavaly év végi felfutása után biztos lábakon indul a 2017-es évnek az euróövezeti feldolgozóipar – kommentálta a felmérés megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza, megjegyezve, hogy az európai döntéshozók duplán is meg lehetnek elégedve a fokozódó inflációs nyomással társuló kedvező kilátások láttán.

A Markit közgazdásza rámutatott, hogy a decemberi BMI adatok az euróövezeti ipari termelés évi négy százalékos növekedésének felelnek meg.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »