A tajvani Foxconn Amerikában szeretne beruházni

Munkahelyteremtő beruházásra készül az Egyesült Államokban a világ legnagyobb informatikai és távközlési alkatrész beszállítója, a tajvani Foxconn.

Az egyebek között az Apple számára az iPhone okostelefonokat is összeszerelő Foxconn szerdai bejelentésével gyakorlatilag elébe megy a megválasztott elnök, Donald Trump szándékának a feldolgozóipari munkahelyek visszatelepítésére az Egyesült Államokba.

Trump ugyanis nemrég jelezte, hogy jelentősen csökkenteni fogja a szabályozás mértékét a vállalatokat sújtó adókat, de csak abban az esetben, ha a cégek nem viszik ki a munkát az országból. Azok az amerikai cégek, akik külföldön termelnek, majd az Egyesült Államokban tervezik eladni termékeiket, hamarosan 35%-os büntetőadóval nézhetnek szembe.

A német dpa hírügynökség megkeresésére a Foxconn nem közölt közelebbi részleteket beruházási elképzeléseiről. Mindössze annyit, hogy amerikai tevékenységének kibővítéséről folytat puhatolózó tárgyalásokat.

A Foxconn közleménye egy nappal követi a Softbank bejelentését 50 milliárd dolláros amerikai munkahelyteremtő beruházási szándékáról.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »