A szíriai kormány nem enged, nincs tűzszünet

A szíriai kormány nem hajlandó semmilyen tűzszünetet kötni Aleppóban, ha nem hagyja el a várost a keleti negyedeket még mindig uraló összes felkelő – olvasható a szíriai külügyminisztérium kedden kiadott nyilatkozatában.

„A kormány nem ad esélyt a lázadóknak arra, hogy újraszerveződjenek, és megismételjék bűntetteiket a megosztott városban” – ismertette a SANA szíriai állami hírügynökség a nyilatkozatot.

Hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétnapos aleppói tűzszünetet követelő határozatról szavazott, ám Oroszország és Kína megvétózta a javaslatot.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Aleppó keleti felében a felkelők még mindig tartják magukat, igaz, a kormányerőknek már sikerült több negyedet visszahódítaniuk tőlük.

Az utóbbi három hét alatt a felkelők lövedékei 81 civilt sebeztek halálra a szíriai kormányerők kezén lévő városrészekben. A kormányerők 341 civil halálát okozták a felkelők területén.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »