Tunéziába szállítaná vissza a menekülteket Németország

Németország azt szorgalmazza, hogy Tunéziában hozzanak létre átmeneti menekülttábort a Földközi-tengeren kimentett menekültek, illetve migránsok számára – értesült a Der Spiegel.

A német hetilap szombati információi szerint a belügyminisztérium azon az állásponton van, hogy a menekülteket kimentésük után az afrikai kontinensre kellene visszaszállítani, majd egy ebből a célból létrehozandó tunéziai átmeneti táborban kellene őket elhelyezni, ott pedig biztosítani kellene számukra azt a lehetőséget, hogy rendezett körülmények között nyújthassanak be menedékkérelmet Németországba vagy más uniós tagállamba.

A javaslat célja az embercsempészek üzleti modelljének megsemmisítése lenne, az indoklás szerint meg kell óvni az Európába igyekvő embereket attól, hogy nekivágjanak az Észak-Afrikából induló életveszélyes tengeri útnak – ezért a Földközi-tengerből kimentett menedékkérőket nem Európába kell szállítani, hanem vissza Észak-Afrikába.

  • Az osztrák FPÖ támogatná a javaslatot
Hasonló véleményen van Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt államfőjelöltje is. Jelezte, támogatná Európán kívüli menedékközpontok kialakítását, ahol a menedékkérelmeket dolgoznák fel – ezzel gyakorlatilag az Ausztráliában már 2014 óta működő modellhez hasonló elképzelést vázolt fel.

Ebben az évben rekordszámú menekült érkezett a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba, november végéig számuk elérte a 171 ezret, a legtöbben közülük Afrikából jöttek.

A német belügyminisztérium – mint arról a Der Spiegel beszámolt – már megkereste Olaszországot, illetve az Európai Bizottságot.

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »