Békésen is lehet határt módosítani, Hollandia jövőre picit nagyobb lehet

Belgium átad háromhektárnyi területet Hollandiának a Meuse (Maas) folyó partvonalán – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán hétfőn.

A beszámoló szerint a kelet-belgiumi Liege melletti Visé közelében fekvő területet azért csatolják el, mert a Meuse partján a 60-as években végzett munkálatok megváltoztatták a folyó partvonalát, amely a két ország természetes határvonalát adja.

A Meuse folyó látképe

A Meuse folyó látképe

Charles Havard, Visé főjegyzője elmondta, hogy példa nélküli a határ megegyezésen alapuló békés módosítása, amelyet „a józan ész és a Hollandiával ápolt jó viszony tesz lehetővé”. A nehezen megközelíthető földterületen nincs lakóház, így lakost Belgium nem veszít – tette hozzá.

A módosításról szóló szerződést – amely átrajzolja a két ország határvonalát és ezáltal a térképét is – hétfőn írja alá Fülöp belga és Vilmos Sándor holland király Hollandiában. A határmódosítás csak azután lép életbe, ha az arra vonatkozó határozatot mindkét ország parlamentje elfogadta, várhatóan leghamarabb 2018. január 1-jén.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »