Az ausztrál kormány támogatja Trump elnökségét

Az ausztrál kormány kész támogatni Donald Trump megválasztott amerikai elnököt a hatalomátadás alatt és azt követően – mondta Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő hétfőn Limában.

Az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) perui csúcstalálkozóján Turnbull ausztrál újságíróknak elmondta, hogy minden ausztrál vágya egy sikeres amerikai kormányzat, kabinetje éppen ezért kész minden tőle telhetőt megtenni a republikánus politikus sikerességéért.

„Obama elnök azt szeretné, ha Trump sikeres lenne” – hangsúlyozta az ausztrál kormányfő. „Azt szeretné, ha Amerikának jól mennének a dolgai, éppen ezért ajánlotta fel támogatását a leendő elnöknek, és biztatott mindannyiunkat ugyanerre” – mondta.

Turnbull annak ellenére bizakodó, hogy Trump kampányában hevesen ellenezte a csendes-óceáni térséggel tervezett grandiózus szabadkereskedelmi megállapodás (TPP) nyélbe ütését. A 12 tagállamra tervezett egyezményt még Obama javasolta Kína térségbeli terjeszkedésének ellensúlyozására. Az ausztrál miniszterelnök úgy véli, hogy neki és társainak sikerülhet meggyőznie Trumpot álláspontja megváltoztatására.

Turnbull nyomatékosította, hogy bár az Egyesült Államok Ausztrália „jó barátja és megbízható szövetségese”, csak azokat a washingtoni projekteket támogatja majd, amelyek összhangban állnak országa „nemzeti érdekeivel”.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »