Trump pénzzel tömte ki elégedetlen diákjait

Donald Trump megválasztott amerikai elnök beleegyezett abba, hogy 25 millió dollárt fizet az általa alapított Trump Egyetem volt hallgatóinak, akik beperelték őt, mert elégedetlenek voltak a tanintézet oktatási színvonalával.

A megválasztott elnök ezzel pontot tesz a régóta tartó pereskedésre, és a november végére kitűzött tárgyaláson San Diegóban már meg sem kell jelennie. A döntés értelmében az időközben megszűnt Trump Egyetem mintegy hatezer volt hallgatója kap kártérítést, ez átlagosan közel 4200 dollárt jelent fejenként.

A Trump Egyetemet a milliárdos üzletember 2005-ben alapította, üzleti tanulmányokat oktattak ott busás tandíj ellenében. Néhány volt hallgató azonban – már évekkel a tanulmányok befejezése után – elégedetlenségét fejezte ki az oktatás színvonalával kapcsolatban, azzal érvelve, hogy nem lett belőle gazdag ember – ahogyan azt az egyetem reklámjában ígérték -, és a tanárok sem megfelelő színvonalúak voltak.

A volt hallgatók kártérítési keresetei másfél évvel ezelőtt különösen megszaporodtak, amikor Donald Trump bejelentette, hogy indul az elnökjelöltségért.

A választási kampány idején Trump egyáltalán nem hajlott arra, hogy megegyezzen a felperesekkel, mondván, hogy nincs igazuk, a tananyagban foglaltakat elsajátíthatták, és aztán már csak az egyéni képességeiken múlt, hogyan hasznosították a tanultakat.

„Ezt az ügyet nagyon könnyen lezárhattam volna, de nem szoktam könnyen lezárni olyan ügyeket, amelyekben nekem van igazam” – mondta Trump még tavasszal.

Amióta azonban elnökké választották, Gonzalo Curiel szövetségi bíró megállapodásra próbálta bírni a feleket, hogy elkerüljék a komplikált peres eljárást, amellyel a megválasztott elnöknek – miközben éppen a leendő kormány összeállításával foglalkozik – szembe kellene néznie. Trump ügyvédei már a múlt héten jelezték, hogy ügyfelük valószínűleg megváltoztatja korábbi álláspontját, és hajlandó a megegyezésre.

A megállapodás értelmében az összegből több mint hatezer volt hallgatónak fizetnek kártérítést, ezenkívül Trumpnak be kell fizetnie egymillió dollárnyi büntetést New York államnak, az ott érvényes oktatási törvények megsértése miatt – a megállapodásban ugyanakkor nem szerepel az a megállapítás, hogy Donald Trump csalt volna.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »